X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Experţi ruşi: Campania electorală din Moldova are loc pe o notă calmă

24 noi. 2014,, 17:30   Politică
12965 1
Foto: kp.md
Campania electorală pentru alegerile parlamentare din Moldova are loc pe o notă calmă, consideră unii experţi ruşi. Această opinie a fost enunţată luni, în cadrul punţii video Chişinău – Moscova "Alegeri în Moldova: va fi oare realizată cererea pentru schimbări?", organizată de reprezentanţa de la Chişinău a postului "Russia Today" în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", politologul, directorul Institutului de Cercetări Politice Aplicate, Grigori Dobromelov, a menţionat că, "dacă nu vor avea loc incidente pe ultima sută de metri pînă pe 30 noiembrie, campania electorală se va încheia pe o notă calmă".

"Este evident, ținînd cont de sondaje şi ratinguri, că în parlament vor trece şase partide. Sînt doi lideri (PCRM şi PLDM - "I") şi două partide care luptă pentru locurile trei şi patru – Partidul Socialiştilor şi «Patria»", a spus el.

Directorul executiv al Agenţiei Internaţionale de Cercetări "Евразийский монитор", Igor Zadorin, a atras atenţia la faptul că în campanie practic lipseşte lupta ratingurilor.

"Opinia electoratului este reflectată mai mult sau mai puţin obiectiv, ceea ce, de asemenea, este un aspect pozitiv al campaniei", consideră el.

Directorul Fondului "Евразийский диалог", Elena Misikova, consideră că partidele de la guvernare din Moldova au comis o greşeală prin faptul că nu au deschis un număr suficient de secţii de vot în Federația Rusă.

"Amnistia migraţională pentru muncitorii moldoveni, oferită de Moscova, este foarte importantă în acest sens. Ei vor avea posibilitatea să revină acasă şi să voteze, exercitîndu-şi dreptul civic şi participînd la determinarea căii de dezvoltare a republicii lor", a spus expertul, menţionînd că "muncitorii migranţi pot decide soarta alegerilor din 30 noiembrie".

Ea s-a arătat nedumerită de informaţiile provocatoare din internet despre o posibilă repetare la Chişinău a Maidanului de la Kiev.

"Îngrijorează isteria din jurul acestor informaţii. Deşi nu există cauze obiective pentru a presupune că acest scenariu este posibil. Populaţia este gata să participe la vot. Această campanie de isterizare a cetăţenilor mai mult se aseamănă cu acţiuni de destabilizare", consideră Misikova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?