X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Igor Corman propune constituirea Adunării Parlamentare Republica Moldova – Ucraina – Polonia

20 noi. 2014,, 16:00   Politică
3371 4
Foto: europalibera.org
Președintele Parlamentului, Igor Corman, a lansat inițiativa de constituire a unei platforme parlamentare de dialog în formatul Republica Moldova – Ucraina – Polonia. Platforma de dialog e necesară, pornind de la interesele comune ale celor trei state, a precizat Corman la întrevederea cu președinții Bronisław Komorowski și Petro Poroșenko, notează NOI.md.

„Formatul de dialog între cele trei țări – Polonia, Ucraina și Republica Moldova – este unul eficient și trebuie dezvoltat la nivel parlamentar, deoarece sîntem state prietene și avem interese comune”, a declarat Igor Corman. Totodată, președintele Parlamentului a solicitat Seimului Poloniei demararea procedurilor de ratificare a Acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE pînă la sfîrșitul anului curent.

În prezent, în Republica Moldova sînt implementate 34 de proiecte susținute financiar de Polonia, în valoare totală de 1,8 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii, modernizarea instituțiilor de învățămînt, dezvoltarea regională și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. De asemenea, Polonia a oferit recent țării noastre susținere financiară de circa 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului zootehnic și industriei legumicole.

Precizăm că președintele Republicii Polone și președintele Ucrainei efectuează astăzi o vizită comună în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?