X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Usatîi le propune membrilor PCRM dezamăgiţi de conducere să i se alăture

18 noi. 2014,, 10:45   Politică
6580 4
Foto: golos.md
Liderul listei electorale a partidului Patria, Renato Usatîi, le-a propus membrilor Partidului Comuniştilor (PCRM) care s-au dezamăgit de conducerea partidului să se alăture echipei sale. O astfel de declaraţie politicianul a făcut luni în reţelele de socializare.

Potrivit agenţiei "Infotag", Usatîi consideră că "unele partide simulează lupta de opoziţie, fără a-şi provoca partenerii de la putere prin lupta începută împotriva corupţiei şi oligarhii".

"Vorbesc avînd în vedere, în primul rînd, Partidul Comuniştilor, ai cărui reprezentanţi activi, chiar şi fiind ignoraţi de conducere, continuă să lupte cu fărădelegile autorităţilor. Sînt gata să propun fiecăruia dintre ei să facă parte din rîndurile noastre şi să-şi axeze eforturile pe protejarea statului, legalităţii şi dreptului. Împărtăşind principialitatea acestor oameni le propunem să-şi menţină părerile şi idealurile politice", a spus el.

Potrivit politicianului, la un asemenea pas a recurs după "lupta inegală, începută de deputatul Alexandru Petkov, pentru drepturile a sute de mii de consumatori de apă".

"Am fost uimit de poziţia Partidului Comuniştilor, care, avînd 34 de deputaţi în Parlament, a refuzat să-şi susţină deputatul şi să trimită pentru semnarea de către fracţiune a cererii de convocare de urgenţă a Parlamentului cu scopul de a anula legea care conținea o schemă coruptă de proporţii naţionale. Cunoscînd principialitatea şi poziţia fermă a deputatului comunist Petkov, îi propun să facă parte din lista electorală a partidului Patria şi să continue lupta cu corupţia şi birocraţia de la tribuna Parlamentului", a scris Usatîi.

Anterior, Petkov a relatat că a adresat o solicitare privind convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului pentru anularea legii privind consumul de apă. El a spus că acest document prevede achitarea facturilor nu în baza contoarelor individuale, ci în baza apometrelor furnizorilor de apă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?