X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Şase posturi de televiziune au fost amendate

15 noi. 2014,, 13:45   Societate
4939 2
Foto: taw.org.uk
Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat amendă maximă posturilor de televiziune: „Prime”, „Publika TV”, ”Canal 3” şi „Canal 2” şi o amendă medie posturilor „Jurnal TV” şi ”Euro TV”, notează NOI.md.

Sancţiunile au fost aplicate pentru derogările de la Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Potrivit membrilor CCA, o situaţie foarte gravă a fost atestată în cazul radiodifuzorilor ”Prime”, ”Publika TV”, ”Canal 2” şi ”Canal 3”, care continuă să favorizeze în mod vădit un singur concurent electoral – Partidul Democrat din Moldova, şi liderul acestuia, Marian Lupu.

Şi postul de televiziune ”Jurnal TV” a prezentat dezechilibrat concurenții electorali, cu un decalaj mare între timpii de antenă care conțin opinii și comentarii negative la adresa PDM și PLDM și timpii oferiți acestora în mod direct pentru a-și face publică poziția. În cazul postul ”Euro TV” s-a evidenţiat o uşoară favorizare a PLDM-ului şi liderului acestuia, Vlad Filat.

Pe de altă parte, afirmă experţii, postul public de televiziune ”Moldova-1” şi ”PRO TV CHIȘINĂU” au asigurat diversitate şi pluralism de opinie în buletinele de ştiri şi au oferit timp de antenă pentru majoritatea concurenţilor electorali. Posturile TV ”N4”, ”TV 7” şi ”Ren Moldova” au reușit să desfășoare o campanie electorală echilibrată.

Datele se conţin în raportul privind respectarea Regulamentului de reflectare a campaniei electorale pentru perioada 30 octombrie – 8 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?