X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O femeie din Moldova şi copilul ei au fost vânduţi, ţinuţi sclavi şi impuşi să cerşească timp de nouă ani

14 noi. 2014,, 15:15   Societate
3081 0
Foto : budushego.net
O femeie a fost ţinută în sclavie şi impusă să cerşească timp de nouă ani. Potrivit oamenilor legii, când a împlinit majoratul, victima a fost vândută de concubinul ei, cu care avea un copil nou-născut, unei familii de romi, originari din ţara noastră.

Astfel, sub pretextul angajării la muncă în municipiul Chişinău, romii au transportat-o împreună cu bebeluşul în Federaţia Rusă. Femeia a fost adăpostită într-un apartament şi au impus-o să cerşească pe străzile orașului Moscova, apoi în Voronej, Ulianovsk și Nijnii Novgorod.

Ca urmare, timp de mai mulţi ani femeia "a lucrat" pentru mai multe familii de romi, fiind preluată de la o familie la altă şi transportată în diferite oraşe din Rusia.

În 2013, victima a fost preluată de către o altă familie de romi și impusă să înregistreze o căsătorie fictivă cu unul dintre ei. Astfel, copilul victimei a fost preluat de către membrii familiei acestuia, servind drept garant pentru romi că femeia va continua să cerşească în favoarea acestora şi se va conforma cerinţelor înaintate.

Recent, victima şi a copilul său minor au fost salvaţi, în prezent ambii fiind în siguranţă.

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal. Vinovaţii riscă până la 15 ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?