Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Karasin: Acțiunile Chișinăului sînt provocatoare

13 noi. 2014,, 11:10   Politică
2898 2
Foto: golos-ameriki.ru
Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse Grigori Karasin susține că ultimele acțiuni ale Chișinăului în raport cu Tiraspolul pot fi calificatedrept provocări, în contextul politic actual. Declarația a fost făcută de oficialul rus în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al Misiunii OSCE pentru soluționarea conflictului transnistrean, Radojko Bogojevic, informează NOI.md.

„Intentarea dosarelor penale în privința oficialilor administrației de la Tiraspol, precum și pregătirea unei legi de către Parlamentul Republicii Moldova, care prevede că majoritatea locuitorilor de pe malul stîng al Nistrului vor deveni automat separatiști, nu contribuie la crearea unui mediu constructiv pentru procesul de negocieri. În situația de față, aceste acțiuni arată provocator”, a precizat Karasin.

Viceministrul russ-a pronunțat, de asemenea, pentru reluarea cît mai grabnică a procesului de negocieri în formatul 5+2, în contextul în care pauza luată se extinde în mod nejustificat.

„Rusia, în calitate de țară-garant a reglementării conflictului transnistrean, mizează pe faptul că părțile vor avea o abordare constructivă în procesul de soluționare a problemelor stringente de pe ordinea de zi și speră la o reluare activă a procesului de negocieri după alegerile parlamentare din 30 noiembrie”, a menționat Karasin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?