Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va trece la standardele europene în construcții pînă în anul 2020

11 noi. 2014,, 18:00   Economie
3552 0
Foto: pan.md
Republica Moldova preconizează să treacă la standardele europene în domeniul construcțiilor pînă în anul 2020, informează NOI.md. Guvernul Republicii Moldova a adoptat decizia cu privire la armonizarea regulamentelor tehnice naționale și a standardelor în domeniul construcțiilor cu cele europene și a aprobat Planul de acțiuni respectiv pe anii 2014-2020.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost abilitat cu monitorizarea și coordonarea procesului de implementare a acestui plan de acțiuni, urmînd să prezinte Guvernului rapoartele respective, iar în caz de necesitate să vină cu propuneri privind actualizarea documentului.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în conformitate cu angajamentele asumate, inclusiv în cadrul Acordului de asociere Moldova-UE, țara noastră urmează să-și armonizeze cu normele europene legislația națională și documentația normativă în domeniul construcțiilor, să-și consolideze cadrul instituțional în domeniul reglementării tehnice în construcții, să-și dezvolte infrastructura de evaluare a corespunderii în domeniul construcțiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?