Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Țăranu: Liberal-reformatorii se autovictimizează

7 noi. 2014,, 12:30   Politică
4036 3
Foto: unimedia.info
Acuzațiile lansate în ultima perioadă de liberal-reformatori la adresa colegilor de coaliție nu sînt în măsură să compromită imaginea partidelor proeuropene la alegeri. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu, care a precizat pentru NOI.md că acțiunile PLR vorbesc mai curînd despre o strategie prost gîndită în campanie, decît de un conflict real între formațiunile proeuropene.

Politologul se arată convins că plecăriledin ultima perioadă din formațiune au o explicație. „Nu cred că partidele de guvernare sînt cointeresate să-și compromită imaginea în prag de alegeri. Sigur că plecările din PLR ar putea fi influențate din afară, dar un partid serios, dacă are coeziune internă, nu poate fi afectat. Actuala conducere a PLR a ratat cea mai convenabilă formulă de a participa la alegeri și plătește acum polițele pentru gafa comisă”, a menționat Țăranu.

În opinia politologului, liberal-reformatorii nu au identificat mesajul potrivit pentru a se lansa în campanie, iar retorica antioligrahică promovată în prezent nu va avea efectul scontat.

„PLR a venit cu un suflu nou în politica moldovenească, dar, din păcate, aîntreprins mișcări greșite. Acum încearcă să se autovictimizeze. Este mai curînd o voce de disperare decît o acțiune bine gîndită. Această retorică antioligarhicăadusă la limită nu-i va salva. A fost o greșeală de calcul”, a menționat Țăranu.

Menționăm că reprezentanții conducerii PLR au anunțat recent că formațiunea este supusă unor atacuri fără precedent atît din partea oponenților politici – PL și PCRM, cît și din partea partidelor de coaliție – PLDM și PD. Potrivit acestora, membrii PLR ar fi presați sau „cumpărați” de colegii de coaliție pentru a se retrage din partid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?