Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

CEC: Nu dispunem de documente privind refuzul de participare la alegeri a başcanului Mihail Formuzal

5 noi. 2014,, 12:30   Politică
2783 0
Foto: vfokuse.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) nu dispune de documente ce ar atesta refuzul başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, de a participa la alegerile parlamentare. Aceasta înseamnă că başcanul a rămas candidat în deputat pe lista blocului electoral "Alegerea Moldovei - Uniunea Vamală", potrivit agenției "Infotag".

Secretarul de presă al CEC, Rodica Sîrbu, a explicat că "declaraţii de retragere din cursa electorală au fost făcute, dar nu pot fi interpretate ca o scrisoare oficială".

"Conform procedurii, Formuzal sau concurentul electoral din partea căruia candidează trebuie să prezinte un document oficial. Doar în acest caz subiectul va fi discutat la CEC", a spus ea.

În legătură cu acest fapt, Guvernul şi Cancelaria de Stat nu pot răspunde în ce fel de calitate başcanul intenţiona să plece sîmbătă, pe 1 noiembrie, în Ucraina, cînd la punctul de trecere "Mirnoe" a fost oprit de grănicerii ucraineni şi i-a fost refuzată trecerea pe teritoriul statului vecin.

Unii experţi politici, de asemenea, sînt nedumeriţi, cum başcanul degrevat din funcţie a putut pleca la semnarea documentului de înfrăţire a localităţilor Vinogradovca (Ucraina) şi Congaz (Găgăuzia).

"Întrebarea trebuie adresată lui Formuzal sau reprezentanţilor Guvernului, posibil, ei dispun de detalii. Recunosc, nu pot explica în ce mod o persoană fizică, deoarece a degrevat din funcţie, urma să semneze un acord interstatal", a spus analistul politic Igor Boţan.

Conform unor surse, refuzul lui Formuzal de a participa la alegeri este legat de divergenţele din blocul electoral, şi anume cu liderul social-democraţilor, Victor Şelin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?