X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Stefan Fule: Moldova a contribuit la revizuirea politicii de vecinătate a UE

5 noi. 2014,, 12:25   Politică
2255 0
Foto: ora-news.com
Comisarul european pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Stefan Fule, i-a expediat o scrisoare președintelui Nicolae Timofti în contextul finalizării mandatului său. Oficialul european a dat asigurări că Comisia European va rămîne un partener puternic și de încredere al Republicii Moldova, notează NOI.md cu referire la informația furnizată de Președinție.

Fule a punctat în adresarea sa că în ultimii ani Moldova și-a consolidat semnificativ relațiile cu UE, iar acest lucru a permis semnarea Acordului de asociere, abolirea regimului de vize, precum și accesul la o serie de oportunități în domeniul afacerilor și cercetării.

„În ultimii cinci ani țările din vecinătatea UE au trebuit să facă față mai multor provocări. Într-un context atît de dificil, noi am putut conta pe contribuția și ideile țării Dumneavoastră în procesul de revizuire și de consolidare a politicii de vecinătate în cadrul programului Parteneriatului Estic. Mai important este că am aprofundat considerabil relațiile noastre, ne-am asumat noi inițiative ambițioase și am oferit noi oportunități pentru popoarele noastre”, se spune în scrisoarea destinată președintelui Timofti.

Oficialul european a exprimat intenția Comisiei Europene de a construi un parteneriat cu Republica Moldova adaptat la necesitățile țării noastre. Totodată, acesta a dat asigurări că UE va sprijini în continuare procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?