X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Leancă a chemat angajaţii penitenciarelor să poarte cu demnitate noua uniformă (FOTO)

29 oct. 2014,, 17:30   Societate
6377 1
Foto: noi.md
Începînd cu anul 2015 colaboratorii instituţiilor penitenciare din întreaga ţară vor purta o uniformă nouă. Noul model a fost prezentat miercuri, 29 octombrie, pe teritoriul Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera” din Cricova, relatează NOI.md.

Potrivit regulamentului, aprobat de Guvern la 30 septembrie 2014, noua uniformă diferă de cea veche prin culoare şi design. De acum aceasta nu va mai fi uniformă militară verde, dar civilă, de culoare albastru închis.

La prezentare au fost prezentate ținutele de gală pentru barbați și femei, de serviciu pentru bărbați, de campanile, precum şi pentru iarnă.

„Noile uniforme nu sînt un simplu element de design. Uniforma trebuie să fie în primul rînd comodă. Au fost analizate uniformele din diverse ţări, dar cele mai potrivite, după părerea noastră, au fost cele din România şi Norvegia”, a menţionat ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Prim-ministrul RM Iurie Leancă, prezent la eveniment, a chemat angajaţii din sistemul penitenciar să poarte noua uniformă cu demnitate.

Toţi angajaţii vor fi asiguraţi cu uniformă nouă din contul statului. Pentru un set de uniformă din bugetul de stat sînt alocate 9 mii de lei. În total pentru 2600 de angajaţi sînt alocate 5 milioane lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?