X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Alarmă falsă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău

29 oct. 2014,, 09:55   Societate
2605 0
Foto : replika.md
Un cetățean moldovean a anunțat, în a această dimineață, printr-un apel telefonic că un automobil aflat pe teritoriul adiacent Aeroportului Internațional Chișinău ar fi fost minat. După o serie de verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că alarma este falsă, iar bărbatul a fost reținut, informează NOI.md.

În urma apelului telefonic, au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale Serviciilor Specializate ale Ministerului de Interne pentru verificări. Bărbatul care a lansat zvonul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Băcioi, în vîrstă de 51 de ani. În momentul reținerii bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate și conform declarațiilor, acesta a testat vigilența și viteza de reacție a oamenilor legii în astfel de situații, precizează Poliția de Frontieră.

Pe numele bărbatului a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Acesta pînă la doi ani de închisoare, amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.

O alertă similară la aeroport a avut loc pe 23 septembrie curent, cînd un tînăr din Chișinău a anunțat că un avion care urma să aterizeze avea la bord explozibil. Alarma s-a dovedit a fi falsă, iar tînărul s-a ales cu dosar penal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?