X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Forumul de afaceri moldo-român va avea loc pe 30 octombrie, la Bucureşti

28 oct. 2014,, 11:00   Business
3256 0
Foto: moldova24.net
Pe 30 octombrie, la Bucureşti va avea loc un Forum moldo-român al oamenilor de afaceri, în cadrul cărui Camerele de Comerţ şi Industrie ale ambelor ţări vor semna un Acord de cooperare, relatează NOI.md. După cum a comunicat CCI a Moldovei, evenimentul se va desfăşura în cadrul unei misiuni de afaceri în România, care va fi efectuată la 20-31 octombrie de către o delegaţie din Moldova, în frunte cu preşedintele CCI Valeriu Lazăr.

În România businessmenii moldoveni vor vizita Expoziţia internaţională agricolă „Indagra”, vor participa la Forumul moldo-român al oamenilor de afaceri, vor asista la ceremonia de decernare a distincțiilor Topul firmelor din România, etc. Forumul moldo-român al oamenilor de afaceri va avea loc în sediul CCI a României la 30 octombrie. În cadrul Forumului va fi semnat Acordul de Cooperare între Camerele de Comerţ şi Industrie ale Moldovei şi României.

În afară de aceasta, oamenii de afaceri din Moldova vor vizita la Bucureşti Expoziţia „Indagra”, dedicată furnizorilor de tehnologii și echipamente de procesare în industria alimentară și producătorilor de alimente, la care vor participa circa 36 de companii din Moldova. În paralel cu Expoziţia „Indagra Food 2014” vor avea loc alte 4 evenimente care au tematici complementare: „Indagra” – Tîrg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, „All Pack” – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice, „Expo Drink & Wine” – Tîrg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice și „Autoexpotehnica” – Expoziție internațională de componente și accesorii auto.

În aceeaşi perioadă alte două misiuni în România vor fi organizate de CCI a RM, în comun cu partenerii săi: proiectul „DCFTA. Informarea și consolidarea capacităților mediului de afaceri” și proiectul PNUD „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii" care prevăd participarea producătorilor agricoli moldoveni la Expoziția „Indagra” cu standuri comune, precum și un turneu prin Iași, Brașov și București, pentru a susţine negocieri cu producătorii de fructe din aceste localități, rețelele comerciale din România etc., în vederea sporirii potenţialului exportului companiilor moldovenești și stabilirii contactelor de afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?