Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rusia a solicitat Belarusului să înăsprească controlul asupra livrărilor de carne din Moldova

23 oct. 2014,, 17:50   Economie
31940 1
Foto: dosug.md
Rusia a solicitat Belarusului să înăsprească controlul asupra livrărilor de carne din Republica Moldova, informează NOI.md. Astfel, serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a solicitat colegilor din Belarus să înăsprească controlul de laborator în prinvința producției din carne din Moldova, avînd în vedere că Rusia a interzis din 27 octombrie livrările de carne și a producției din carne din Moldova, iar cantități importante de carne se exportă în Belarus, ceea ce nu exclude faptul că această producție ar putea fi prelucrată de întreprinderile din Belarus și ulteior exportată în Rusia.

„Rosselhoznadzor” a informat că Rusia a interzis importul de carne și produse din carne din Moldova în urma controalelor efectate la întreprinderile de profil moldovenești care exportă producție pe piața Uniunii Vamale.

„Rosselhoznadzor” subliniază că în cadrul inspecției efectuate de specialiștii ruși și belaruși în Moldova, în perioada 13-17 octombrie 2014, au fost depistate încălcări sistematice ale normelor veterinare și sanitare impuse de Uniunea Vamală și Rusia.

Potrivit serviciului fitosanitar rus, aceste încălcări pot prezenta pericol pentru viața și sănătatea consumatorilor, de aceea, din 27 octombrie 2014, Rusia a interzis importul de carne și a produselor din carne din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?