Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

UE va aloca Moldovei suplimentar 30 de milioane de euro

23 oct. 2014,, 08:15   Economie
3146 3
Foto: gov.md
Uniunea Europeană va aloca Republicii Moldova 30 de milioane de euro pentru implementarea Programului de asistență în crearea Zonei de comerț liber aprofundat și cuprinzător între Moldova și UE, informează NOI.md. Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova a aprobat semnarea proiectului acrodului respectiv cu Comisia Europeană.

Potrivit vicepremierului, ministrului Economiei, Andrian Candu, acordul are ca scop reducerea sărăciei, promovarea creșterii economice durabile și consolidarea guvernării democratice.

Totodată, documentul prevede susținerea procesului de implementare a Zonei de comerț liber aprofundat și cuprinzător Moldova – UE, îmbunătățirea aspectelor cheie ale competitivității țării în conformitate cu politicile și reformele stipulate în Acordul de asociere Moldova-UE. În particular, este vorba de așa domenii ca: infrastructura calității (standardizare, metrologie, evaluarea conformității, testare, acreditarea și cooperarea internațională); controlul asupra pieței mărfurilor industriale și neindustriale și a serviciilor; dezvoltarea și diversificarea condițiilor pieții interne și externe a Moldovei, sporirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii; programul de informare a populației despre promovarea competitivității Zonei de comerț liber aprofundat și cuprinzător Moldova – UE, beneficiile pe termen lung prin intermediul evenimentelor publice pentru cetățeni, reprezentanții societății civile și întreprinderi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?