Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

John Kerry: SUA nu doresc un conflict cu Rusia

22 oct. 2014,, 16:30   Externe
2977 0
Foto: agerpres.ro
Secretarul de stat american John Kerry a declarat miercuri că SUA nu doresc un conflict cu Rusia, ci dimpotrivă, doresc să coopereze în soluționarea problemelor globale, informează agenția de presă RIA Novosti.

Fără îndoială, nu dorim un conflict cu Rusia, dorim să conlucrăm cu Rusia la soluționarea problemelor acestei lumi și sperăm că și Rusia înțelege acest lucru', a declarat John Kerry la Berlin, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Kerry, la fel ca omologul său german, a subliniat importanța transpunerii în viață a prevederilor acordurilor de la Minsk cu privire la reglementarea crizei din Ucraina. Secretarul de stat al SUA a subliniat în acest sens rolul de mediator al Germaniei.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit ca urmare a conflictului din estul Ucrainei. La sfîrșitul lui iulie, SUA și UE au trecut de la sancțiuni țintite împotriva unor persoane din Rusia la măsuri împotriva unor sectoare întregi ale economiei ruse, inclusiv bancar și energetic. Drept replică, Rusia a introdus embargo asupra produselor alimentare din țări care au impus sancțiuni la adresa sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?