X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Găgăuzia nu contenesc spiritele în jurul companiei Teleradio Găgăuzia

22 oct. 2014,, 12:05   Societate
2630 0
Foto: gagauzmedia.md
Directorul postului de televiziune GRT, Stepan Piron, activitatea căruia temporar a fost sistată de instanţa de judecată, intenţionează să împartă compania de stat în trei părţi, pentru a acapara antenele şi de a subordona compania autorităţilor, consideră preşedintele companiei publice de teleradio din Găgăuzia, Ana Harlamenco.

Potrivit agenţei "Infotag", ea a menţionat în cadrul emisiunii "Лицом к региону", că Piron a venit la companiei nu să o ajute, ci urmărind propriile interese, care " ies la iveală în fiecare zi".

"În prima zi a vorbit la radio, unde a declarat că principalul său scop este să împartă radioul, televiziunea şi comunicaţiile. Nu este greu de ghicit de ce. Să desparţi radioul şi TV, pentru a le supune unei structuri de putere", spune Harlamenco.

În plus, Piron (care deţine cea mai mare reţea prin cablu din regiune - "I") este interesat de turnurile GRT, situate în întreaga autonomie, este convinsă preşedinta companiei.

"Oare nu sie vrea să-şi ia turnurile, care au fost construite din bani acordaţi de Turcia? Aceste intenţii sunt cusute cu fire albe, pot fi văzute cu ochiul liber. Publicul este împotriva acestui fapt. Piron vrea să împartă compania şi să scăpe de Harlamenco prin promovarea propriei conduceri autoritare", a declarat şefa GRT.

Anterior, într-o conferinţă de presă Harlamenco a susţinut că o încercare de a pune mâna pe companie întreprinde conducerea Adunării Populare a Găgăuziei (APG), reprezentată de preşedintele Dmitri Constantinov şi preşedintele comisiei juridice, Ivan Burgudgi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?