X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vicepreședintele APG, despre vizita lui Sandu în Găgăuzia

11 apr. 22:52   Politică
4071 0

Vizita președintelui Maia Sandu în Găgăuzia este văzută ca un eveniment pozitiv. Cu toate acestea, șefa statului ar fi trebuit să viziteze mai des autonomia și să poarte un dialog cu corpul de primari și reprezentanții autorităților locale.

O astfel de opinie a exprimat vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Alexandru Tarnavski, în cadrul emisiunii "Новая неделя cu Anatolie Golea", transmite TV8.

"Noi știm că Găgăuzia este o regiune complicată pentru politica pe care a dus-o președintele. După părerea mea, cu cît regiunea este mai complexă și mai rezistentă la politica promovată, cu atît mai des președintele trebuia să vină, să participe și să aibă un dialog cu autoritățile găgăuze, cu societatea civilă și cu corpul primarilor. Cu toate acestea, vizita sa este un moment pozitiv", a spus el.

Potrivit lui Tarnavski, în autonomie se observă o lipsă de comunicare cu șeful statului. În opinia sa, acest fapt a contribuit la formarea diferitelor prejudecăți în rîndul populației din Găgăuzia.

"Am salutat vizita președintelui. În autonomie exista un deficit de comunicare cu prima persoană a statului. Prin urmare, au apărut multe stereotipuri. Participarea ei la emisiunile televizate, după cum mi s-a părut, a demitizat multe stereotipuri care există în Găgăuzia", a subliniat Tarnavski.


În același timp, vicepreședintele APG și-a exprimat regretul că vizitele șefului statului în autonomie au devenit un fenomen rar și au loc la sfîrșitul mandatului prezidențial.

Cu o zi înainte, la 10 aprilie, președintele Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Găgăuzia. La Comrat, șefa statului s-a întîlnit cu deputații APG, cu primarii și cu studenții de la Universitatea din Comrat.

8
6
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?