X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

În Riazan a fost ars un lot de prune din Moldova

22 oct. 2014,, 10:10   Economie
15011 24
Foto: md.all.biz
Angajații Direcției „Rosselhoznadzor” din Riazan au ars un lot de prune din Republica Moldova și un lot de mere din Polonia, deoarece importul aceastei producții a fost interzis pe teritoriul Rusiei, iar vînzătorul nu avea documentele de însoțire a mărfii, informează NOI.md. Potrivit Direcției Serviciului Fitosanitar și Veterinar al Rusiei pentru regiunile Riazan și Tambov , compania „Mecita” a anunțat instituția despre introducerea pe teritoriul regiunii Riazan din Moscova a producției aflate sub carantină: prune din Moldova și mere din Polonia.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că „Mecita” SRL a introdus pe teritoriul Rusiei 63,4 kg de prune din Moldova și 89,15 kg de mere din Polonia. Proviniența fructelor a fost stabilită după marcajul de pe ambalaj. Compania urma să prezinte pînă la 20 octombrie 2014 documentele care confirmă introducerea producției pe teritoriul Rusiei și documentele însoțitoare în baza cărora fructele au fost introduse pe teritoriul regiunii Riazan. Însă firma nu a prezentat documentele respective și a fost impusă să întoarcă marfa furnizorului sau să o lichideze.

În rezultat, pe 20 octombrie prunele din Moldova și merele din Polonia au fost nimicite prin ardere, în prezența reprezentanților „Rosselhoznadzor” și ai companiei „Mecita”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?