X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Integritatea Moldovei trebuie păstrată indiferent de orice - Renato Usatîi

21 oct. 2014,, 17:00   Politică
7864 12
Foto: point.md
Politicianul Renato Usatîi, care este în fruntea listei electorale a partidului Patria, consideră că "integritatea RM trebuie păstrată indiferent de circumstanţe". Potrivit agenţiei "Infotag", astfel el a declarat luni seara, la emisiunea Puterea a patra de la postul de televiziune N4.

Fiind întrebat despre anexarea Crimeii, el a spus că este solidar cu poziţia Preşedintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, care a spus că "de jure, ruşii greşesc, dar de facto Crimeea aparţine Rusiei".

"Ucraina a greşit când a cedat Crimeea. Ei au trădat Crimeea, au dat-o fără a opune rezistenţă. Ei doar au armată, care trebuia să lupte pentru Crimeea 24/24. La noi din armată a rămas doar Garda de Onoare şi fanfara", a menţionat Usatîi.

Trasând similarităţi între Crimeea şi Transnistria, politicianul a pledat pentru păstrarea integrităţii RM.

"Dacă cineva va intra în Transnistria - nu contează, ruşi, ucraineni sau altcineva, voi fi primul pe baricade. Dacă va trebuie vor apăra integritatea RM cu arma în mână, îmi voi da viaţa, dar nu voi ceda nici un metru pătrat din teritoriul RM. Da, în Transnistria deja a crescut o generaţie care consideră că s-a născut într-un stat independent. Totuşi, aceasta este parte a RM, pe care trebuie s-o păstrăm", a subliniat Usatîi.

Potrivit spuselor sale, problema putea fi rezolvată din start, când a apărut conflictul.

"Pentru aceasta trebuia ca domnul Preşedinte Mircea Snegur să trimită trei maşini UAZ (SUV-uri sovietice - "I") cu băieţi politicoşi (militari - "I") şi, în portbagaj să aducă de la Tiraspol trei-patru lideri. Totul s-ar fi rezolvat pe loc", a spus politicianul.

El a declarat că "problema trebuie rezolvată numaidecât, pentru a păstra statul integru".

"Pentru mine cel mai important este de a păstra statul, deoarece este foarte uşor să comiţi greşeli. Nu contează, cum vom rezolva această problemă, în formatul "5+2" sau "7+9" - trebuie să bem mai puţin în beciurile de la Cricova şi să lucrăm mai mult. Doamne fereşte să se gândească cineva că putem renunţa al Transnistria. În toţi aceşti ani s-au cheltuit atâţia bani pentru negocieri în zadar că am fi putut construi un metrou între Chişinău şi Tiraspol, astfel rezolvând toate problemele", a spus Usatîi.

Fiind întrebat despre campania electorală, el a spus că a renunţat la publicitatea electorală cu plată de la televiziune, dar va organiza în continuare concerte.

"Publicitatea este ineficientă şi foarte scumpă. Am, făcut unele calcule şi am ajuns la concluzia că pentru publicitatea electorală la televiziune va trebuie să plătesc 2 mil. de euro. Şi toate acestea pentru ca cineva să schimbe postul s-au să iasă la fumat când va rula publicitatea lui Renato Usatîi. De aceea, în loc să dau aceşti bani posturilor de televiziune, mai bine organizez 4-5 concerte pentru 200 mii de euro", a spus candidatul pentru Parlament.

El a relatat că achită doar 30% din preţul de piaţă al concertelor, deoarece majoritatea interpreţilor ruşi sunt prietenii lui.

"Am discutat cu Stas Mihailov, care a renunţat la turneul în Israel din cauza conflictului armat de acolo. El a spus că va veni de ziua mea (4 noiembrie - "I") şi susţine 2-3 concerte. De asemenea, dorinţă de a concerta aici a exprimat trupa "Блестящие", a menţionat Usatîi.

El s-a arătat convins că actuala guvernare face tot posibilul pentru al înlătura din politică şi de a-l exclude din cursa electorală.

"Atât timp cât nu făceam politică eram bun şi ofeream consultaţii partidelor. Dar din moment ce mi-am început activitatea politică, am început a fi persecutat. Dar sunt patriot. Am refuzat postul de viceguvernator al unei regiuni din Rusia deoarece nu am dori să renunţ la cetăţenia Moldovei", a subliniat Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?