X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Chișinăul va avea o Strategie a transportului public

21 oct. 2014,, 15:50   Societate
3100 0
Foto : moldovenii.md
Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi cu 35 de voturi Strategia privind transportul public întocmită de către Direcția de profil a Primăriei capitalei, informează NOI.md.

Dezbaterile pe marginea documentului au stîrnit discuții aprinse între consilieri, pe de o parte și, reprezentanții Direcției transport public și primarul Dorin Chirtoacă, pe de alta.

Proiectul prevede reducerea numărului de microbuze antrenate în prestarea serviciului de transport public și suplinirea numărului de troleibuze și autobuze. O altă prevedere ține de direcționarea microbuzelor pe străzile secundare ale capitalei. Strategia mai vizează dotarea cu dispozitive GPS a unităților de transport.

„A fost un an negru pentru activitatea microbuzelor de rută, care ne-a forțat să venim cu această schimbare într-un termen restrîns. Este o strategie amplă, bună, doar că complicată. Bugetul total al strategiei este de 220 de milioane de euro. Vom veni cu un adaos de troleibuze și autobuze care să țină piept securității călătorilor în municipiu”, a precizat șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi.

Potrivit primarului capitalei, modernizarea Parcului urban de autobuze va fi o prioritate a municipalității. Dorin Chirtoacă a anunțat că în ultimii ani, numărul de microbuze a fost reduse de la 2000 la 1500 de unități, iar acest proces va continua.

Precizăm că de la 1 noiembrie, itinerarele microbuzelor din capitală vor fi modificate. Noua reţea de rute de microbuz, prevede, în primul rînd, excluderea rutelor de maxi-taxi care dublează rutele de troleibuz sau autobuz de capacitate mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?