Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

BERD va oferi şapte milioane de euro pentru reparația CET-Nord

21 oct. 2014,, 12:05   Economie
3374 0
Foto: esp.md
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va oferi Republicii Moldova un credit în mărime de 7 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire centralizată din Bălţi, în particular, a întreprinderii „CET-Nord”, informează NOI.md. Guvernul Republicii Moldova a aprobat decizia privind semnarea acordului respectiv de finanţare dintre Moldova şi BERD.

Proiectul costă 10 milioane de euro, dintre care 3 milioane vor fi oferite în calitate de grant din partea Fondului Parteneriatului Europei de Est pentru Eficienţă Energetică şi Mediu, iar 7 milioane de euro vor constitui investiţiile BERD, oferite în condiţii avantajoase pe un termen de 15 ani, o perioadă de graţie de doi ani şi dobînda la rata LIBOR + marja 1-2%.

Realizarea proiectului va avea atît beneficii economice, cît şi ecologice. Astfel, se estimează o creştere a producerii de energie electrică şi a economiilor de curent electric de 52 milioane de lei pe an. La fel, va fi asigurată funcţionarea durabilă şi eficientă a sistemului termoenergetic al municipiului Bălţi. Totodată, în urma implementării proiectului va fi îmbunătăţită calitatea mediului ambiant din Bălţi datorită modernizării tehnologice a întreprinderii şi diminuării emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?