Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

„Rosselihoznadzor” intenţionează să interzică livrările de carne din Moldova

21 oct. 2014,, 11:15   Economie
2736 0
Foto: diets.ru
Serviciul Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar din Rusia „Rosselihoznadzor” ar putea interzice livrările tuturor tipurilor de carne şi ale produselor din carne din Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit mass-media ruse, acest fapt l-a declarat agenţiei „Interfax” conducătorul „Rosselihoznadzor” Serghei Dankvert, menţionînd că decizia dată a fost adoptată în rezultatul controalelor efectuate recent de către specialiştii ruşi şi beloruşi la un şir de întreprinderi care livrează carnea din Moldova, în vederea verificării respectării cerinţelor Uniunii Vamale (UV).

După cum a menţionat Serghei Dankvert, datele preliminare ale inspecţiei oferă temei pentru restricţionarea livrărilor de carne şi produselor din carne din Moldova. Drept motiv pentru aceasta servesc numeroasele încălcări ale rigorilor veterinare impuse de Uniunea Vamale. Este vorba, în special, despre livrările de produse fără documente de însoţire care să confirme originea acestora. În afară de aceasta, în Moldova lipseşte un sistem de urmărire a produselor, care ar permite controlul calităţii produselor finite, începînd cu materiile prime pentru fabricare.


După cum a menţionat şeful „Rosselihoznadzor”, o analiză mai detaliată a rezultatelor controalelor efectuate la întreprinderile moldoveneşti va fi efectuată la 21 octombrie, iar pentru 22 octombrie se preconizează să se desfăşoare o şedinţă, în cadrul cărei va fi adoptată o decizie pentru Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?