Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Şeful CCA: posturile ruse de televiziune pot influenţa negativ reflectarea campaniei electorale din Moldova

21 oct. 2014,, 10:30   Politică
4680 16
Foto: newsmoldova.md
Posturile ruse de televiziune pot influenţa negativ reflectarea în presă a campaniei electorale din Moldova, susţinînd candidaţii Rusiei din cursa electorală, a spus într-un interviu pentru portalul Newsmaker.md noul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dinu Ciocan.

Potrivit agenţiei "Infotag", el şi-a explicat poziţia prin faptul că "posturile de televiziune din Republica Moldova în perioada campaniei electorale trebuie să arate toţi candidaţii: să-i invite la dezbateri, să arate publicitate electorală, iar canalele de televiziune din Rusia nu au astfel de obligaţii". Se preconizează că deja din data de 20 octombrie monitorizării electorale a CCA vor fi supuse Moldova 1, Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV, PRO TV, TV7, Jurnal TV, N4, Ren Moldova, RTR-Moldova, Euro TV şi Accent TV.

"Pentru noi este important ca radiodifuzorii, care difuzează programe de televiziune din Rusia, să respecte legile Republicii Moldova. Pentru ca emisiunile lor să reflecte în mod obiectiv şi multilateral evenimentele legate nu doar de Republica Moldova, dar şi evenimente care au loc în străinătate", a spus Ciocan.

El a amintit că "există un Regulament de 50 de puncte, aprobat de Comisia Electorală Centrală, cum ar trebui să se comporte radiodifuzorii".

"În acesta există prevederi cum să difuzeze publicitate politică, cum să organizeze dezbateri, în ce ordine să invite politicienii. Evenimente electorale trebuie discutate în mod obiectiv, imparţial, iar posturile de televiziune trebuie să ofere dreptul la replică tuturor candidaţilor şi timp egal pentru prezentarea programelor lor electorale şi sloganurilor", a spus oficialul.

Ciocan a promis că la fiecare două săptămîni, pînă la 30 noiembrie CCA va prezenta un raport public cu privire la încălcările în activitatea posturilor de televiziune.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?