X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Activitatea judecătorilor, monitorizată pe un nou portal

18 oct. 2014,, 13:15   Societate
3819 1
Foto: gazprom.ru
Republica Moldova va deţine bază de date unică a tuturor judecătorilor din ţară, la care vor avea acces toţi doritorii. În acest sens a fost lansat portalul www.magistrat.md, a cărui scop este să asigure o transparenţă mai mare a activităţii magistraţilor moldoveni, informează NOI.md.

Pagina web, lansată de Asociaţia Obştească „Juriştii pentru Drepturile Omului”, va asigura accesul cetăţenilor la informaţia despre integritatea şi parcursul profesional al fiecărui din cei 504 judecători din cadrul instanţelor de judecată de toate nivelele. Aceasta bază de date conţine informaţii cu privire la datele biografice ale judecătorilor, poze de profil, performanţele profesionale, procedurile disciplinare iniţiate şi sancţiunile aplicate, dosarele pierdute de Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, declaraţiile pe venit şi interese, numărul hotărîrilor emise, apariţiile în mass-media, precum şi alte date relevante.

Menirea site-ului este să unifice informaţia despre judecătorii din Moldova într-o singură resursă informaţională veridică şi uşor accesibilă, menţionează autorii proiectului. De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să expedieze informaţii care vizează un anumit judecător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?