X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Boţan: Societatea trebuie să se înarmeze cu răbdare

17 oct. 2014,, 11:15   Societate
3309 1
Foto: gagauzinfo.md
"Societatea moldovenească trebuie să se înarmeze cu răbdare, cînd sistemul judiciar al republicii va începe lupta cu corupţia din elita de guvernare a republicii. Nu există o altă cale", consideră expertul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), Igor Boţan.

Potrivit agenţiei "Infotag", participînd joi la dezbaterile "Opţiunea pro-europeană: transformare ca şansă şi modalitate împotriva fricii faţă de reforme", el a menţionat că cetăţenii au nevoie de dovezi ale corupţiei elitei.

"Aceasta poate fi demonstrat în instanţa de judecată şi nicidecum altfel", a menţionat Boţan, exprimîndu-şi convingerea că reformele promovate de partenerii RM de dezvoltare din SUA şi UE vor fi realizate.

Vorbind despre realizarea Acordului de Asociere RM-UE, Boţan a opinat că "cerinţa de a implementa 70% din normele UE în RM în decurs de 10 ani este una destul de normală".

"În anii 90 ai secolului XX toate ţările Europei de Est au semnat documente asemănătoare cu UE. Lor li s-a promis un alt nivel de cooperare cu UE, pînă la aderare. Dar Chişinăului Bruxelles i-a declarat că recunoaşte aspiraţiile noastre europene, ca şi posibilitatea de aderare. Dar pentru aceasta trebuie să muncească şi elita de guvernare şi cetăţenii", a spus Boţan.

Expertul a numit "firească" decizia Curţii Constituţionale (CC) a RM privind prioritatea vectorului european de dezvoltare.

"Această decizie este una firească. Dar argumentele CC sînt insuficiente. Şi aceasta este regretabil. Sînt convins că verdictul CC deloc nu înseamnă că pentru acei cetăţeni ai RM care nu consideră vectorul european principal pentru republică, în activitatea lor, exprimare a opiniilor vor exista obstacole", a spus reprezentantul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?