Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

3 morţi şi 370.000 de oameni evacuaţi, din cauza ciclonului Hudhud

13 oct. 2014,, 14:25   Externe
2946 0
Foto: mignews.com.ua
Ciclonul Hudhud a ucis cel puţin trei persoane şi a provocat pagube materiale duminică, lovind zona de coastă a Indiei, o regiune în care 370.000 de persoane au fost evacuate, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Clasată în categoria "cicloni puternici', furtuna a atins către ora locală 11.30 (9.00, ora României) statul Andhra Pradesh, la nivelul localităţii Visakhapatnam, deplasând rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, potrivit serviciilor meteorologice indiene (IMD).

"Am înregistrat trei morţi începând din această (duminică) dimineaţa", a anunţat Natrajan Prakasam, un reprezentant al serviciilor de salvare din stat. Două persoane au fost zdrobite de arbori trântiţi la pământ, iar a treia de un zid care s-a surpat din cauza ploii.

Potrivit şefului Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor naturale (NDRF), principalul drum din oraşul portuar Visakhapatnam a fost blocat de arbori şi stâlpi de electrificare trântiţi la pământ.

"Cele două priorităţi ale NDFR sunt să degajeze drumurile şi să-i evacueze" pe sinistraţi, a precizat el.

---

India a evacuat aproximativ 350.000 de persoane, înainte de sosirea, preconizată pentru duminică, a ciclonului Hudhud în zona de coastă din estul ţării, relatează AFP, conform Mediafax.

Clasată în categoria "cicloni puternici', furtuna urma să atingă statul Andhra Pradesh la nivelul localităţii Visakhapatnam duminică înainte de prânz (9.00, ora României), deplasând rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, potrivit serviciilor meteorologice indiene (IMD).

Hudhud urmează să atingă şi statul vecin, Orissa, în care ciclonul Phailin a ucis, în octombrie 2013, cel puţin 18 persoane şi a provocat pagube materiale importante.

Marina indiană a anunţat, într-un comunicat, că este "bine pregătită", iar navele sale sunt poziţionate cu "medici, bărci pneumatice, elicoptere şi material de salvare" la bord.

Aproximativ 300.000 de persoane au fost evacuate în Andhra Pradesh şi aproximativ 50.000 în Orissa
Premierul Narendra Modi a prezidat o reuniune ministerială, sâmbătă seara, pentru a se asigura de pregătiri.
Serviciile meteorologice au cerut locuitorilor din zonele de risc să "rămână în locuri sigure pe timpul trecerii" furtunii, iar pescarilor să rămână pe uscat.

Coasta de est a Indiei şi Bangladeshul vecin sunt afectate cu regularitate de furtni ciclonice în perioada aprilie-noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?