Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi creat un nou parc industrial privat

12 oct. 2014,, 13:00   Economie
6708 1
Foto: expresul.com
În Republica Moldova va fi creat un nou parc industrial privat. Este vorba de Parcul Industrial „FAIP”, care va fi creat la Durlești și va activa în baza „Venador-Prim” SRL, care a primit de la Guvern statutul de parc industrial, relatează NOI.md.

Conform hotărîrii cabinetului de miniștri, „Venador-Prim” va administra parcul industrial „FAIP”, care va ocupa o suprafață de 5 hectare. Terenul respectiv se află în proprietatea acestei companii. Se planifică ca gestionarul să construiască 50% din spațiile parcului, blocul administrativ și o uzină pentru producția stîlpilor centrifugați (rotunzi) și alte utilaje pentru construcții. Restul spațiilor vor fi oferite viitorilor rezidenți.

Se estimează că în cadrul noului parc industrial vor fi produse beton, mașini pentru construcții, alte tipuri de utilaje. În calitate de investitor privat compania „Venador-Prim” planifică să investească în construcția acestui parc 3,4 milioane de euro.

Potrivit Ministerului Economiei, crearea parcului industrial „FAIP” va avea un impact direct asupra dezvoltării economice și creșterii nivelului de industrializare a regiunii. De asemenea, în cadrul parcului vor fi create peste 100 de locuri noi de muncă, ceea ce va atrage investiții locale și străine de cel puțin 5 milioane de euro, va crea un sector competitiv în industrie în baza tehnologiilor moderne și inovaționale, precum și va contribui la dezvoltarea infrastructurii parcului industrial.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?