Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Calmîc i-a amintit omologului austriac despre potențialul nevalorificat

9 oct. 2014,, 17:45   Economie
3273 3
Foto: totul.md
Viceministrul Economiei Octavian Calmîc a avut astăzi o întrevedere cu directorul general al Departamentului pentru relaţii economice externe din cadrul Ministerului Federal al Ştiinţei, Cercetărilor şi Economiei al Austriei, Franz Wessing, cu care a discutat perspectivele colaborării comercial-economice dintre cele două state, informează NOI.md.

Întrevederea s-a desfăşurat în contextul celei de-a treia şedinţe a Comisiei mixte moldo-austriece pentru cooperare economică, care are loc în perioada 9-10 octombrie curent la Chişinău.

Octavian Calmîc a apreciat relaţia deosebită dintre Republica Moldova şi Republica Austria în plan economic, social şi politic.Totodată, viceministrul Economiei a menționat că în domeniul comercial-economic există un vast potenţial de cooperare nevalorificat.

General Wessig a subliniat disponibilitatea părţii austriece de a oferi suport în desfăşurarea reformelor în Republica Moldova, în contextul semnării Acordului de asociere şi de a participa în diferite proiecte de asistenţă tehnică în domeniile evidenţiate.

Cea de-a II-a şedinţă a Comisiei mixte moldo-austriece pentru cooperare economică a avut loc în Austria în perioada 8-10 iunie 2009.

În anul 2013, exporturile din Republica Moldova în Austria s-au ridicat la 19,2 milioane de dolari SUA, fiind în creştere faţă de anul 2012 cu 7,2% sau 1,2 milioane de dolari. Austria se situează pe locul 10 în topul ţărilor din Uniunea Europeană în care Republica Moldova efectuează exporturi.

Importul de mărfuri efectuat din Austria, în anul 2013 a însumat 128,39 milioane de dolari (+4,4% față de anul 2012). Austria se situează pe locul 5 în topul ţărilor din UE din care Republica Moldova efectuează importuri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?