Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Susţinătorii unirii Moldovei cu România vor să desfăşoare duminică la Bucureşti „Marşul pentru Basarabia”

7 oct. 2014,, 11:38   Societate
3580 2
Foto: timpul.md
Susţinătorii unirii Moldovei cu România organizează duminică, 12 octombrie, „Marşul pentru Basarabia”.

Organizatorii evenimentului au relatat agenţiei "Infotag" că marşul va începe din Şoseaua Kiseleff din Bucureşti cu lozinci de unire a Moldovei cu România, ca unica soluţie pentru cetăţenii Republicii Moldova în actualul context geopolitic.

Reprezentantul unuia dintre organizatorii marşului, platforma Acţiunea 2012, Gheorghe Simion, consideră că "în condiţiile agresiunii Rusiei în spaţiul postsovietic unica şansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România".

Marşul în Bucureşti are loc pentru a treia oară. Evenimentul este organizat în ajunul alegerilor prezidenţiale din România (2 noiembrie) şi celor parlamentare din Moldova (30 noiembrie).

O altă mişcare unionistă, "Tinerii Moldovei", şi-a asumat cheltuielile principale de transportare la Bucureşti, la marş, a unioniştilor moldoveni.

Mişcarea afirmă că pentru plata simbolică de 450 de lei ($31) organizează o călătorie de două zile la Bucureşti. Şi aceasta include nu doar cheltuielile de transport, dar şi cazarea, precum şi un bilet la meciul echipei române cu adversarii din Ungaria, pe 11 octombrie.

Conform calculelor "tinerilor", la marş vor participa peste 1 mie de susţinători ai unirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?