Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

A murit renumitul regizor rus Iuri Liubimov

6 oct. 2014,, 11:15   Showbiz
4920 0
Foto: globedia.com
Celebrul regizor rus Iuri Liubimov, fondatorul Teatrului Taganka din Moscova, a încetat din viață, astăzi, la vîrsta de 97 de ani.

Zilele trecute, Iuri Libimov a fost transportat în stare gravă la un spital din Moscova. Medicii nu l-au mai putut salva.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis un mesaj de condoleanțele familiei îndurerare și tuturor apropiaților. „Faima talentului imens al regizorului va fi dusă mai departe de numeroși străluciți actori ruși, discipoli ai lui Iuri Liubimov”.

Iuri Liubimov a fondat Teatrul Taganka din Moscova în anul 1964 și a condus această instituție timp de două decenii, pînă în 1984, cînd a fost lipsit de cetățenia sovietică. El a revenit la conducerea teatrului în 1989.
După un conflict iscat în cadrul trupei teatrului în timpul unui turneu în Cehia, Iuri Liubimov a prăsit Taganka și a început să colaboreze cu alte teatre.

Anul trecut, Teatrul Bolșoi din Moscova a prezentat premiera operei Prințul Igor în montarea lui Iuri Liubimov, iar în luna mai a acestui an a avut loc premiera spectacolului Scoala nevestelor pe scena Teatrului Novaia opera/Opera nouă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?