Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4026

Andrievschi vrea să-i dea un sfat lui Rogozin

2 oct. 2014,, 09:45   Societate
4097 12
Foto: noi.md
„I-aș da lui Dmitri Rogozin un sfat. El, desigur, crede că se învîrte pe orbita mai-marilor acestei lumi. Dar nu trebuie să uite că de pe orice orbită poți banal să deraiezi”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

Astfel a comentat politologul noua declarație răsunătoare a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a spus că „Rusia își va proteja cetățenii în cazul în care în Transnistria se va repeta scenariul din Ucraina”. Declarația a fost făcută la ceremonia de lansare a expoziției „Transnistria – hotar rus” în Muzeul Forțelor Armate ale Rusiei.

Vitalie Andrievschi consideră că „Rusia trebuie să-și stabilească hotarele nu cu teritorii – Abhazia, Transnistria sau Donbas, care nu aduc rușilor nimic în afară de durere de cap”.

„Hotarele Rusiei, și despre aceasta ar trebui să declare Rogozin în gura mare, trebuie să fie stabilite prin ridicarea nivelului de trai al cetățenilor de rînd: astăzi e un pic mai bine decît ieri, dar mîine vă promitem că va fi mult mai bine. Astăzi avem o creștere economică cu atît, iar la anul cifra se va dubla. Promitem să mărim speranța de viață și să reducem mortalitatea. Sînt convins că toate acestea sînt mult mai importante pentru cetățenii ruși decît jocurile geopolitice ale Kremlinului peste mări și țări”, consideră expertul.

„Doresc să-i mai amintesc domnului Rogozin că toți locuitorii Moldovei și conducerea țării noastre doresc să trăiască în pace și prietenie cu Rusia, însă este foarte dificil de edificat relații de bună vecinătate după asemenea ieșiri deocheate. De fapt, și Evgheni Șevciuk ar trebui să se gîndească la relații bune nu doar cu lumea rusă și să speculeze în permanență cu aceasta, dar și cu Uniunea Europeană, unde se exportă mult mai multe mărfuri transnistrene decît în Rusia. Aceasta tot ține de domeniul grijei față de propriii cetățeni și nivelul lor de trai”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?