X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Rusia își va proteja cetățenii în caz de conflict armat în Transnistria

1 oct. 2014,, 16:48   Externe
5991 13
Foto: ridus.ru
Rusia își va proteja cetățenii în caz de conflict armat în Transnistria, a avertizat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unei întrevederi la Moscova cu așa-zisul președintele acestei regiuni separatiste, Evgheni Șevciuk, informează AFP.

'Doresc să le spun tuturor celor care nu gîndesc ca noi: nu ar trebui să-și bage nasul în Transnistria (...), nu ar trebui să sporească tensiunile, pentru că există cetățeni ruși care locuiesc acolo. Nu trebuie să ne întrebăm dacă Rusia își va apăra propriii săi cetățeni. Va face acest lucru fără ezitare. Nu ne testați răbdarea, nici forța!', a declarat Rogozin, citat de agențiile de presă ruse.

''Rusia își va îndeplini rolul său istoric: garantarea păcii și a securității în Transnistria. Desigur, apărarea drepturilor cetățenilor ruși, oriunde locuiesc ei, este o prioritate pentru guvernul rus'', a continuat Rogozin.

Dmitri Rogozin este reprezentantul președintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, regiune separatistă care, după alipirea Crimeii la Rusia în luna martie, a cerut la rîndul său anexarea la Rusia.

Rogozin face parte dintre oficialii ruși influenți care au fost sancționați de Uniunea Europeană în contextul crizei ucrainene.

În urmă cu două săptămîni, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a subliniat că Rusia nu este interesată de o 'zonă tampon' în Ucraina, în condițiile în care Kievul acuză Moscova că vrea să creeze 'un stat în stat' în această fostă republică sovietică, iar după aceea să cucerească întreaga Ucraină.

Toate declarațiile asupra "interesului nostru presupus pentru a crea o a doua Transnistrie, o zonă tampon, sînt absurde", a apreciat Lavrov. "Doar o minte bolnavă care și-ar dori să păcălească opinia publică ar putea inventa că noi am făcut să eșueze procesul de soluționare pașnică din Transnistria și că ne-am dori același lucru în Ucraina", a afirmat ministrul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?