X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Gurău: Primăria municipiului acoperă tentativele de acaparare a transportului public (VIDEO)

30 sep. 2014,, 16:38   Societate
5376 1
Foto: noi.md
Gruparea politică oligarhică din cadrul Primăriei vrea să acapareze sistemul transportului public din Chișinău. Aceasta este opinia consilierului municipal Victor Gurău, membru al comisiei municipale de transport, expusă astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, Consiliul municipal pînă acum nu a adoptat Strategia de dezvoltare a transportului public și blochează intenționat aprobarea ei în scopul creării unor condiții favorabile pentru corupție, abuz de putere și acapararea transportului public de la Chișinău.

Gurău susține că în această sferă lipsește transparența decizională. „Există încălcări la nivelul înțelegerilor contractuale cu agentul economic, care furnizează parcului de autobuse unitățile de transport. Achiziția combustibilului se efectuează fără organizarea unor licitații publice și din aceeași sursă. Iar în iulie, sub pretextul dublării rutelor de transport în capitală, s-a pus în aplicare scenariul de delapidare a bunurilor publice, ceea ce a creat un haos. Ca de obicei în Moldova – se agită apa, ca mai tîrziu să prindem peștișorul de aur în apă tulbure”, a menționat Gurău.

Gurău susține că proiectul Strategiei cu privire la transportul public, supus dezbaterilor publice, în nenumărate rînduri a fost propus consiliului municipal al capitalei de către comisia de profil să fie inclus pe ordinea zilei și aprobat.

„Astfel, documentul, de circa 300 de pagini, a fost blocat pentru a propune delapidarea care urmează în cazul neaprobării Strategiei, în schimb Consiliului municipal i se sugerează să aprobe un «contract» între administrația publică locală și Parcul Urban de Autobuse Nr. 2”, a menționat el.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?