X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opiniile ministrului și fermierilor sînt total opuse (VIDEO)

29 sep. 2014,, 16:10   Economie
3887 0
Foto: noi.md
„Au fost anumite probleme, însă Guvernul a găsit cele 138 de milioane de lei promise pentru compensații fermierilor care au fost afectați de embargoul rusesc. Limita de măsuri a fost epuizată”, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

În opinia funcționarului, acele 60 de mii de tone de mere care urmau să fie procesate pentru suc și care au fost compensate de către stat au depășit cu mult recolta preconizată de mere timpurii și medii.

„Greșesc amarnic cei care se grăbesc să recolteze soiurile de mere de iarnă și să le livreze întreprinderilor pentru procesare, folosindu-se de moment. Este necesar de vîndut cît mai multă producție proaspătă, or, cererea există. Cel mai important este să asigurăm calitatea”, consideră Bumacov.

De altă părere este însă preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Am propus Guvernului să stabilească o cotă de 100 de mii de tone de mere. După calculele noastre, această cifră ar putea atinge 120 de mii de tone. Și ce să facem cu acest surplus?! De ce unora statul le acordă ajutor, iar altora... Noi considerăm că nu este corect să împărțim cele 138 de milioane de lei alocate tuturor, or, s-a convenit că compensațiile constituie 1,5 lei pentru fiecare kilogram de mere. În acest caz Guvernului nu-i rămîne decît să găsească mijloace suplimentare”, a declarat Slusari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?