Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ziua Vinului în premieră se va desfășura sub brand național (VIDEO)

26 sep. 2014,, 17:40   Societate
4001 1
Foto: noi.md
„Prin eforturi comune, în ultimii patru ani am reușit să obținem principalul – nu doar să mobilizăm producătorii de vin și struguri pentru o reformă din rădăcini, dar și să-i unim sub brandul național «Vinul Moldovei. O legendă vie»”, a declarat jurnaliștilor ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Oficialul este convins că Ziua Vinului trebuie să fie nu doar un eveniment social-cultural important al țării, dar și să devină un instrument serios pentru consolidarea și promovarea noului brand.

Comitetul de organizare a sărbătorii naționale Ziua Vinului a prezentat, pe 26 septembrie, programul manifestațiilor de sărbătoare.

„În cadrul acestui eveniment vom învăța singuri și îi vom învăța și pe alții să aprecieze la justa valoare vinurile Moldovei, vom descoperi legendele apariției lor. Vom propune oaspeților un bogat program cultural-distractiv, pentru ca aceștia să poată afla cît mai multe despre tradițiile vinificației moldovenești, să poată savura această licoare divină, să se familiarizeze cu vinuri de calitate de la cei mai buni producători autohtoni”, a promis directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu.

„Vom promova această sărbătoare pe piețele țintă ale Moldovei: Polonia, Cehia, România, Slovacia. Anume din aceste țări au fost invitați 22 de jurnaliști de vază, iar după festival, în Moldova vor sosi și 8 jurnaliști din China. Una dintre cele mai importante atracții va fi Școala Vinului, care a ajuns deja la a patra ediție. În cadrul acestui eveniment vor avea loc 12 seminare, în cadrul cărora experți de vază din domeniu vor susține lecții, inclusiv despre cultura vinului. Veniți și invitați și prietenii. Vă promitem că va fi interesant și vesel”, a asigurat vicedirectorul proiectului USAID CEED II, Diana Lazăr.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?