X 
Eurovision stiri: 512
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

5 milioane de lei pentru sfatul de a adopta un stil de viață sănătos

25 sep. 2014,, 11:00   Societate
4063 0
Foto: noi.md
Compania Naţională de Asigurări în Medicină, în comun cu Ministerul Sănătăţii, a dat startul campaniei "Spune DA pentru sănătatea ta!", care are loc în Moldova pentru a patra oară.

Potrivit agenţiei "Infotag", directorul centrului, Mircea Buga, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că "scopul campaniei este informarea populaţiei despre diferite boli, metodele de profilaxie, iar în caz de îmbolnăvire – despre metodele de tratare".

Potrivit lui, campania va dura pînă la sfîrşitul anului. În cadrul acesteia vor avea loc diferite flashmoburi, o varietate de întîlniri şi seminare tematice, vor fi distribuite broşuri informative, vor fi difuzate filmuleţe".

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a cerut locuitorilor din ţară "să se alăture campaniei, să adopte un stil de viaţă sănătos, să se alimenteze corect şi să facă sport, deoarece este unica modalitate de a preveni bolile".

Coordonatorul campaniei, Vlad Costandoi, a menţionat că „campania se bazează pe şase domenii principale – alimentaţia corectă, activitate, renunţarea la vicii, evitarea stresului, respectarea igienei, vizite periodice la medic”.

Participanţii la conferinţa de presă au remarcat că pentru prima dată campania va avea loc nu doar în Chişinău, dar şi în localităţile din raioanele Edineţ, Cahul.

Costul campaniei este de 5 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?