X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Un nou proiect menit să sporească siguranţa cărnii de pui şi a ouălor (VIDEO)

23 sep. 2014,, 13:30   Societate
3765 0
Foto: noi.md
„Semnarea acordurilor de asociere şi de liber schimb cu UE prezintă doar un început a unei mari activităţi de armonizare a standardelor europene şi moldoveneşti privind calitatea şi alte cerinţe în toate domeniile vieţii noastre”, a declarat pentru reporteri Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, relatează NOI.md.

Înainte de prezentarea noului proiect de cooperare tehnică între Republica Moldova şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU (FAO), în domeniul siguranţei alimentare, ministrul a comunicat că planurile de cooperare includ numeroase proiecte, iar cele anterioare au fost implementate cu succes.

„Proiectul în valoare de 400 de mii de dolari, prezentat astăzi, este prevăzut pentru anii 2014-2015 şi este destinat pentru punerea în aplicare a standardelor europene de siguranţă a cărnii de pui şi ouălor în Republica Moldova. Este vorba despre siguranţa la toate etapele de producţie: de la incubarea ouălor, cultivarea şi producţia de hrană, pînă la livrarea produselor către consumatori”, a precizat Ion Sula, şeful Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Potrivit acestuia, proiectul va contribui nu numai la punerea în aplicare a standardelor europene, dar şi la armonizarea legislaţiei moldovenești, la facilitarea mecanismului de implementare pentru ca oricare agent economic să poată aplica aceste cerinţe în practică.

Viceministrul Agriculturii Gheorghe Gaberi, la rîndul său, a comunicat că experţii olandezi şi savanţii de la Universitatea din Dublin, Irlanda de Nord, vor oferi ajutorul necesar în pregătirea specialiştilor şi personalului tehnic din Moldova, în elaborarea şi punerea în aplicare a normativelor. Ei vor desfășura diverse seminare şi treninguri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?