Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Goncearova: În Moldova nu sînt respectate drepturile minorităților naționale (VIDEO)

18 sep. 2014,, 17:00   Societate
8699 12
Foto: noi.md
În Moldova este unul dintre cele mai bune cadre legislative care garantează drepturile minorităților naționale din Europa, însă acesta nu este implementat. De această părere este președintele Adunării Popoarelor din Moldova, Olga Goncearova.

„Mecanismul de realizare a bazei legislative, chiar a celei existente, cu părere de rău nu este respectat”, a menționat Goncearova.

În opinia președintelui Adunării Popoarelor din Moldova, reprezentanții minorităților naționale trebuie să dețină funcții în toate structurile de stat. „În prezent, în structurile puterii executive activează foarte puțini reprezentanți ai minorităților naționale. Atunci cînd în structurile puterii sînt reprezentanți ai minorităților naționale, înseamnă că putem vorbi despre o reprezentanță națională. Nu trebuie să uităm că avem o singură țară”.

Goncearova consideră că elaborarea strategiei privind minoritățile naționale în cadrul forumului etniilor care se desfășoară la Chișinău este un pas greșit, deoarece „minoritățile naționale sînt cetățenii care locuiesc în Republica Moldova pe parcursul a 20 de ani și ei nu au nevoie de integrare”. „Este necesar de respectat drepturile lor și în primul rînd drepturile în calitate de cetățeni ai acestei țări”, a declarat Goncearova, subliniind necesitatea elaborării unui set de măsuri cu privire la realizarea prevederilor Convenției cadru privind minoritățile naționale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?