Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

După vizita lui Lukaşenko, la Chişinău vor fi asamblate mai multe troleibuze belaruse

17 sep. 2014,, 13:00   Economie
4613 2
Foto: noi.md
Chişinăul şi Minskul pledează pentru extinderea proiectului de asamblare a troleibuzelor „Belcommunmaş” în capitala Moldovei, relatează NOI.md. Despre acest lucru s-a vorbit la întrevederea însărcinatului cu afaceri ale Belarusului în Moldova, Alexandr Soloviov cu primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Surse din cadrul Ambasadei Belarusului în Moldova, au comunicat că în cadrul întrevederii, Dorin Chirtoacă a informat despre faptul că Chişinăul mai are nevoie de 150 de troleibuze noi, în afara celor 152, care deja circulă pe linie în capitala Moldovei.

Drept direcţie de cooperare avantajoasă dintre Minsk şi Chişinău a fost examinată posibilitatea participării Uzinei de Automobile din Minsk la proiectul de renovare a parcului de autobuze din capitala moldovenească.

Partea moldoveană a informat despre coordonarea proiectului propus de partenerii de la Minsk privind Planul de activitate pentru 2015-2016 în domeniul cooperării şi disponibilitatea de semnare a acestuia în cadrul preconizatei vizite oficiale a preşedintelui Belarusului, Alexandr Lukaşenko la Chişinău. De asemenea, se planifică semnarea contractului de livrare în anul 2015 a seturilor de troleibuze „Belcommunmaş” pentru asamblarea la Chişinău.

Părţile şi-au manifestat interesul faţă de continuarea proiectelor comune reciproc avantajoase în capitalele Moldovei şi Belarusului şi faţă de disponibilitatea de a acorda sprijinul necesar.

Amintim că proiectul comun pentru asamblarea troleibuzelor belaruse în Moldova din Belarus va fi realizat de către compania Stadler-Minsk, care este succesoarea întreprinderii „Belcommunmaş”, care a fuzionat cu compania elveţiană „StadlerRailGroup”. Noua întreprindere „Stadler-Minsk” va fi responsabilă pentru producţia şi livrarea în Moldova a seturilor şi detaliilor pentru asamblarea troleibuzelor. Potrivit Ministerului Economiei, de la începutul realizării acestui proiect, la Chişinău au fost asamblate şi date în exploatare 30 de troleibuze „Belcommunmaş”, iar în 2014 se preconizează asamblarea a încă 20 de mijloace de transport electric.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?