X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Moscova își va întări dispozitivul militar în 'zona Crimeii'

17 sep. 2014,, 09:30   Externe
2598 0
Foto: ziuaveche.ro
Rusia își va întări dispozitivul militar în 'zona Crimeii', ca urmare a agravării crizei din Ucraina și a creșterii numărului de forțe străine din apropierea frontierei ruse, a anunțat marți ministrul apărării, Serghei Șoigu, transmit Reuters și AFP.

'Situația din Ucraina s-a agravat puternic și prezența militară străină s-a intensificat în apropierea imediată a frontierei noastre', a afirmat ministrul rus, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit AFP, ministrul a făcut referire la exercițiile militare începute luni în vestul Ucrainei, la care participă 15 țări, inclusiv Statele Unite ale Americii.

'Una din sarcinile noastre prioritare este de a desfășura o forță militară completă și autosuficientă în zona Crimeii', a adăugat Serghei Șoigu.

Acesta a explicat în cadrul unei reuniuni a conducerii ministerului că întărirea dispozitivului militar 'este legată în mare parte de extinderea districtului militar după integrarea Crimeii', peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie a.c.

Serghei Șoigu a mai menționat că activitățile districtului militar vor fi planificate pînă în 2020 'ținînd cont de măsurile menite să asigure securitatea Rusiei pe teritoriul Crimeii'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?