Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Pentru datorii faţă de „Apă-Canal” consumatorii ar putea fi lipsiţi de proprietate (VIDEO)

15 sep. 2014,, 12:38   Societate
4644 0
Foto: noi.md
Astăzi intră în vigoare Legea privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, conform căreia întreprinderea „Apă-Canal” va încheia contracte individuale cu consumatorii. Anunțul a fost făcut astăzi de către Constantin Becciev, directorul întreprinderii, în cadrul unei şedinţe operative a Primăriei.

«Practica de deconectare de la sursa de aprovizionare cu apă a întregilor blocuri locative va trece în istorie. Dacă pînă acum, din cauza unui singur delincvent, puteau fi deconectate de la apă toate apartamentele din casă, acum nu vor mai fi astfel de deconectări ale tuturor locatarilor din bloc, chiar dacă în casă vor fi fixate datorii. Noua lege, pentru prima dată, prevede sancţiuni pentru cei care nu achită datoriile», a spus Becciev.

Potrivit acestuia, sancţiunile includ un proces de judecată, executarea hotărîrii judecătoreşti prin intermediul executorilor judecătoreşti, confiscarea proprietăţii.

În plus, noua lege stabileşte o procedură de efectuare a lucrărilor de proiectare, asamblare a ţevilor, conexiune la alimentare cu apă de către furnizorul de servicii pentru o taxă nominală.

«Nu vor mai fi scurgeri, diferenţă în volumul de apă, care chiar dacă şi va apărea – nu va rămîne neacoperită. Legea reglementează relaţiile cu fiecare consumator. Putem spune că prin „Apă-Canal”, din punctul de vedere al legislaţiei, noi am intrat în Europa», a remarcat primarul Dorin Chirtoacă.

Noua Lege № 303 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare a fost adoptată în luna decembrie a anului trecut.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?