X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Curtea de Conturi consolidează auditul public extern în Moldova

10 sep. 2014,, 10:15   Economie
4136 0
Foto: tribuna.md
Curtea de Conturi a Republicii Moldova, în colaborare cu Institutul Finlandez pentru Management Public HAUS şi Tribunalul de Conturi din Spania, au lansat luni Proiectul Twinning "Consolidarea şi întărirea auditului public extern în Republica Moldova".

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul presupune consolidarea competenţelor Curţii de Conturi, reformarea legislaţiei în domeniu, reformarea managementului resurselor umane, consolidarea cooperării cu instituţiile publice din Republica Moldova, îmbunătăţirea responsabilităţii şi gestionarea fondurilor publice prin consolidarea capacităţii de audit extern şi utilizarea experienţei ţărilor europene.

Directorul AGEPI, Lilia Bolocan, care a realizat un proiect similar în anul 2012 la AGEPI, a precizat că implementarea proiectului va permite Curţii de Conturi să iasă la un nou nivel şi să corespundă tuturor standardelor internaţionale.

"Noile metode de lucru, o analiză profundă a diferitor situaţii, independenţa factorului uman, atunci cînd din cauza lipsei unui angajat este perturbată întreaga activitate, noile relaţii – sunt doar o mică parte din ceea ce a oferit AGEPI proiectul Twinning. Spre deosebire de Curtea de Conturi, care este ajutată de Spania şi Finlanda, noi am fost ajutaţi de Danemarca şi România, care au o vastă experienţă în domeniu. Rezultatul proiectului a fost faptul că ne putem numi gemeni ai partenerilor noştri, ceea ce îi urăm şi Curţii de Conturi", a spus ea.

Pentru realizarea proiectului, UE va oferi un grant în valoare de 1,5 milioane de euro. Termenul de implementare este de 24 de luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?