Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Camera de Comerț și Industrie îi ajută pe întreprinzătorii moldoveni în căutarea partenerilor străini (VIDEO)

8 sep. 2014,, 16:30   Economie
3102 0
Foto: noi.md
Biroul Business Consulting Institute de la Chișinău, împreună cu Camera de Comerț și Industrie, desfășoară forumul „Sporirea competitivității prin sinergia umană în regiunea transfrontalieră”, informează NOI.md.

Potrivit managerului principal al proiectului, Ana Mardari, „forumul de astăzi este o parte a proiectului european de amploare de acordare a sprijinului pentru întreprinzătorii moldoveni, români și ucraineni în căutarea și cooperarea eforturilor de promovare cu succes a mărfurilor și serviciilor pe piețele europene și locale, pentru sporirea competitivității lor”.

„Astăzi am invitat consultanți și agenți economici din asemenea domenii ca transport, turism, agricultură și produse alimentare. Noi doar îi familiarizăm pe participanții la forum cu oportunitățile oferite de proiectul nostru. Următoarea etapă va avea loc în octombrie, la Iași, unde se preconizează participarea unui număr mare de întreprinzători români”, a precizat Mardari.

La rîndul său, deputatul Gheorghe Mocanu consideră această activitate destul de importantă.

„Din păcate, trebuie să constatăm faptul că întreprinzătorii autohtoni pot lucra și produce mărfuri calitative, însă rămîn în urmă la capitolul promovare. Iar acest lucru este întotdeauna mai ușor de făcut cu ajutorul unor parteneri siguri, care cunosc regulile de joc în țara lor, ce cunosc situația la fața locului”, a menționat deputatul.

Anume în scopul identificării partenerilor nu doar pentru cooperare, dar și pentru schimbul de informație veridică și sigură, participă la eveniment și Veaceslav Mîrza, directorul companiei „Incasso”, care se ocupă cu perceperea datoriilor.

„Noi sîntem gata să acordăm nu doar servicii similare întreprinzătorilor din România, dar și să le furnizăm informație privind credibilitatea unui sau altui agent economic ce se află în vizorul companiei române, pentru o posibilă colaborare avantajoasă”, a declarat Mîrza.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?