Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Avocat: Arestarea pentru neachitarea poliţei medicale este ilegală

3 sep. 2014,, 15:30   Societate
4080 17
Foto: biggerpockets.com
„Arestarea lui Vladimir Dumplinschi pentru neachitarea poliţei medicale este ilegală”, a declarat avocatul arestatului Vitalie Ţaulean, informează NOI.md cu referire la știrile portalului CURENTUL.

La sfîrșitul lunii august, un locuitor al raionului Ştefan Vodă a fost reținut pentru 25 de zile, din cauză că a refuzat să plătească pentru polița de asigurare medicală obligatorie, inclusiv penalitățile corespunzătoare.


Avocatul care apără interesele clientului său reţinut consideră că înlocuirea pedepsei lui Vladimir Dumplinschi, de achitare a amenzii cu cea de executare a pedepsei cu închisoarea, este ilegală.

„Prin această înlocuire a pedepsei a fost încălcat articolul 318, alineatul 1, din Codul contravențional, pentru eschivarea intenționată de plata poliței medicale. Din materialele prezentate este evident că această activitate are caracter ilegal prin prisma Constituției Republicii Moldova”, a subliniat Ţaulean.

Soția arestatului a spus că soțul ei a fost sancționat contravențional în repetate rînduri pentru că s-a eschivat de la achitarea poliței medicale.

„Noi am refuzat să procurăm polița, de care nu ne-am folosit niciodată. Dar nici să plătim amendă de o mie de lei nu avem de gînd. Legea este una pentru toți și îmi doresc ca soțul meu să fie eliberat”, a declarat femeia.

Amintim că incidentul a stîrnit o rezonanță mare în societatea civilă și că indignarea acesteia ia amploare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?