X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputat din Duma de Stat a FR: Rusia este pregătită să asigure cu forţa pacea pe malurile Nistrului

3 sep. 2014,, 09:47   Societate
9983 33
Foto: president.gospmr.ru
"Rusia nu va permite evoluţia situaţiei din regiunea transnistreană pe un scenariu radical", a declarat marţi, la o întîlnire cu liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk, preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru proprietate, coordonatorul grupului parlamentar de cooperare cu Sovietul Suprem al Transnistriei, Serghei Gavrilov.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează Serviciul de presă al preşedintelui autoproclamatei RMN, el a spus că Rusia "va face orice pentru ca pe malurile Nistrului să fie pace, linişte, pentru ca compatrioţii – transnistrenii – să poată lucra liniştiţi, creşte copii şi să-şi dezvolte republica".

"Rusia este gata cu toată puterea sa să asigure pacea pe malurile Nistrului", a spus deputatul.

Potrivit lui, "republica s-a format, a supravieţuit în condiţii de blocadă, se dezvoltă cu succes, iar formula unică creată de transnistrenii în spaţiul postsovietic a permis asigurarea securităţii naţionale locuitorilor Transnistriei".

La întîlnire s-a constatat că "acordurile semnate între ministerele şi departamentele din Transnistria şi Rusia creează condiţii pentru contacte directe între organele de stat din cele două ţări".

"Sarcina noastră este crearea unui sprijin legal, bugetar maxim şi monitorizarea acestui proces. Vrem să reducem taxele şi să sprijinim agricultorii din Transnistria prin împrumuturi şi investiţii", a spus Gavrilov, menţionînd că "se planifică acordarea sprijinului şi industriaşilor ce execută comenzi de stat din Federaţia Rusă".

Gavrilov se află la Tiraspol în fruntea delegaţiei ruse pentru a participa la festivităţile dedicate aniversării a 24-a a independenţei autoproclamatei RMN.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?