X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Sandu: Schimbările din învățămînt vor fi resimțite în curînd

3 sep. 2014,, 08:15   Societate
3603 0
Foto: facebook.com
Ministerul Educației va veni cu răspunsuri la cele mai stringente probleme din domeniu, la finele lunii septembrie, în cadrul unui for național al cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Maia Sandu, la ședința clubului de presă organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice, informează NOI.md.

Potrivit Maiei Sandu, nemulțumirile și propunerile profesorilor pe marginea schimbărilor din sistemul educației sînt în prezent examinate, iar în scurt timp Ministerul va veni cu precizările de rigoare. Sandu a anunțat că autoritățile lucrează, la ora actuală, și la modificarea curriculumului școlar.

„Am reușit să obținem sprijin politic pentru adoptarea Codului educației, aceasta a fost partea simplă a lucrurilor, iar acum începe partea complexă. Sînt multe prevederi care au termeni tranzitorii de implementare. Trebuie să elaborăm 120 de regulamente noi, iar în timpul apropiat va avea loc regîndirea curriculumului. În curînd, rezultatele acestui proces vor fi resimțite”, a menționat Sandu.

Potrivit reprezentanților Ministerului, primele schimbări calitative au fost puse deja în aplicare, în sfera învățămîntului superior. Este vorba de excluderea cotelor de înmatriculare la studii în baza principiului locului de trai – rural/urban. De asemenea, a fost exclus criteriul limitei de vîrstă și anulată cota de 20% din numărul total de locuri pentru elevii care au învăţat în altă limbă decît cea de stat. O altă noutate în domeniu ține de implementarea sistemului Moodle, care presupune accesarea programelor de studii în format online. Potrivit Ministerului Educației, pînă în prezent, circa 5000 de studenți au beneficiat de acest program.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?