X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ambasadorul Andrei Veselovski: Ucraina este pentru continuarea negocierilor în formatul "5+2"

1 sep. 2014,, 12:08   Societate
4317 0
Foto: krymr.com
Dialogul în cadrul procesului de negocieri este necesar, deoarece toţi participanţii la formatul "5+2" au acelaşi scop – normalizarea situaţiei pe ambele maluri ale Nistrului. Declarația a fost făcută de ambasadorul pentru Afaceri Speciale al MAE al Ucrainei, Andrei Veselovski, la întrevederea de la Tiraspol cu ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Ministerului de Externe al Transnistriei, ambasadorul a spus că, "în pofida tuturor obstacolelor, mi-am dori ca procesul de negocieri să continue, deoarece procesul are loc nu de dragul procesului, ci pentru rezultat".

"Cu toţii aspirăm la un rezultat", a afirmat diplomatul.

Ştanski estre de părere că "situaţia din cadrul procesului de negocieri este complicată de o serie de acţiuni unilaterale ale Moldovei, care generează îngrijorări serioase la Tiraspol".

„În opinia mea, negocierile degradează în general din cauza acţiunilor unilaterale ale Moldovei, deoarece între rundele de negocieri Transnistria şi Moldova nu interacţionează în modul corespunzător", a menţionat ea.

La Tiraspol reprezentantul special pentru reglementarea transnistreană s-a întrunit şi cu prim-ministrul Tatiana Turanskaia, care a subliniat că "Transnistria întotdeauna este gata pentru un dialog constructiv pentru extinderea relaţiilor comerciale cu Ucraina".

Ea a pledat pentru ca "să nu fie create nici un fel de obstacole externe şi bariere suplimentare pentru dezvoltarea economiei transnistrene".

Premierul a relatat despre "riscurile şi pericolele cărora este supusă economia Transnistriei în contextul semnării de către Moldova a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv cel cu privire la zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?