Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Leancă a discutat cu conducerea organelor de forţă subiecte ce ţin de securitatea Moldovei

1 sep. 2014,, 09:30   Politică
3200 2
Foto: elldor.info
Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat problemele de securitate din Republica Moldova cu şefii structurilor de forţă. Purtătorul de cuvînt al prim-ministrului, Liliana Viţu, a relatat agenției "Infotag" că la şedinţă s-a discutat situaţia din regiune.

"S-au discutat în detalii problemele ce ţin de asigurarea securităţii în legătură cu evoluţia situaţiei din Ucraina, precum şi măsurile ce trebuie luate pentru a asigura stabilitatea şi securitatea în ţară", a spus Viţu.

Postul de televiziune Publika citează spusele ministrului Apărării, Valeriu Troenco, care a afirmat că "situaţia se află sub control".

"Simpatizăm autorităţile ucrainene, care se confruntă cu probleme de securitate. Situaţia noastră este stabilă, nu există niciun motiv de îngrijorare. În ceea ce priveşte armata, aceasta trebuie să fie întotdeauna gata", a spus Troenco.

Şedinţa la prim-ministru a durat aproximativ o jumătate de oră. La aceasta au participat ministrul de Interne, al Apărării, Afacerilor Externe şi Integrării Europene, al Justiţiei, precum şi şeful Serviciul de Informaţii şi Securitate, Serviciului Vamal şi al Poliţiei de Frontieră.

Ieri, autorităţile ucrainene au declarat că militarii ruşi au invadat teritoriul Ucrainei, şi participă la luptele rebelilor împotriva armatei ucrainene. Rusia a negat această informaţie. Avînd în vedere acutizarea situaţiei, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a renunţat la călătoria în Turcia pentru a participa la inaugurarea noului preşedinte al Turciei. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat la festivităţile de la Ankara.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?