X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Andrievschi: Diaspora moldovenească reprezintă un potențial enorm al țării noastre

29 aug. 2014,, 13:30   Societate
3023 0
Foto: tribuna.md
„Nu este nimic de mirare că autoritățile acordă atenție numeroșilor noștri conaționali care se află peste hotare. Zilele diasporei moldovenești organizate acum fac parte din aceeași serie de acțiuni. Guvernanții înțeleg perfect că diaspora noastră reprezintă un potențial enorm al Moldovei”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

Interlocutorul a amintit că „încă comuniștii au început să lucreze cu conaționalii noștri de peste hotare, atunci cînd erau la putere, însă puterea actuală o face mai activ”.

„Autoritățile înțeleg foarte bine că cetățenii moldoveni care muncesc peste hotare, în special în Europa, de regulă votează pentru partidele aflate acum la putere, de aceea acțiunile organizate în cadrul Zilelor diasporei moldovenești au un caracter electoral, la fel ca multiplele vizite în Europa a reprezentanților acestor partide, crearea în statele europene a unor cluburi de susținători, organizarea concertelor.

În aceeași politică se încadrează și deschiderea unui număr mare de secții de votare în statele europene și lipsa dorinței de a le deschide în Rusia, unde muncitorii migranți moldoveni preferă să voteze pentru partidele proruse”, a precizat expertul.

Potrivit lui Andrievschi, „trebuie remarcate eforturile lui Igor Dodon, care stabilește relații călduroase cu moldovenii care muncesc în Rusia, dar nu prea este clar de ce comuniștii nu întreprind nimic în acest sens”.

„Principalul însă este, și vreau să cred în asta, că toți demnitarii de stat conștientizează că conaționalii noștri care au cîștigat capital financiar și au obținut cunoștințe științifice serioase reprezintă un potențial enorm pentru Republica Moldova, care ar putea fi de real folos țării deja în viitorul apropiat”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?